Wat kost een uitvaart?

Onze dienstverlening bestaat uit:

 • Eerste opvang vlak na het overlijden
 • Het begeleiden en ontzorgen van de nabestaanden bij het maken van de vele (praktische) keuzes
 • Het regelen van alle benodigde documenten en wettelijk formaliteiten
 • Het helpen bij afwikkeling van eventuele verzekeringspolissen
 • Het bespreken en regelen van praktische zaken, zoals de keuze van de kist of wade; begraven of cremeren; soort rouwkaart en tekst; locatie van de opbaring, vervoer en (mogelijke) condoleance
 • Het leveren van unieke ideeën, advies en oplossingen; samen zoeken naar locaties passend bij de wens van je geliefde en je eigen wensen
 • Het organiseren en begeleiden van de afscheidsceremonie
 • Zorgdragen voor een volledig en duidelijk draaiboek van de afscheidsdag
 • Wij komen regelmatig langs, hebben zorg en aandacht voor je verdriet en voor praktische zaken
 • De dagelijkse controles van je geliefde
 • Een presentatie van een duidelijk kostenoverzicht van alle kosten inclusief de kosten van Hiernumaals
 • Afwikkeling nalatenschap: toegang tot nabestaandendesk of boek Zorgen erna
 • Nazorggesprek circa 2 weken na het afscheid

Voor onze afscheidsbegeleiding rekenen wij 2.599,- euro als een vast basistarief. Hiervoor staan wij gedurende de uitvaartweek dag en nacht volledig tot jouw beschikking. Dit basistarief is gebaseerd op circa 30 vrouwuur.

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van verschillende factoren. Geen afscheid is tenslotte hetzelfde. Bijkomende kosten hangen af van de keuzes die je maakt als het gaat om de locatie, de catering, de kist, het opbaren en begraven of cremeren. Wij geven je eerlijk en objectieve informatie en werken zonder provisie. Dat betekent dat de prijzen die wij doorberekenen onze inkoopprijzen zijn.  Wij zorgen altijd dat je van tevoren een duidelijk overzicht van de geschatte kosten ontvangt. Na het maken van definitieve keuzes passen we de begroting aan zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Verdere kosten

Kosten waar je verder rekening mee moet houden zijn onder andere:
-    De laatste verzorging van je geliefde
-    Vervoer
-    Opbaring thuis of elders
-    Kist, wade of mand
-    Bloemen
-    Rouwkaarten
-    Advertenties
-    Locatie kosten
-    Catering
-    Crematie/ begrafeniskosten
-    Akte van overlijden
-    Aankleding afscheid volgens persoonlijke wensen 
-    Opbouw en afbouw kosten bij een externe locatie

Op deze pagina tref je een financieel overzicht bovenstaande kosten. De totale kosten van een uitvaart liggen in Nederland gemiddeld tussen de 7.000,- en 11.000,- euro.

Verzekeringen

Vaak wordt gedacht dat de uitvaart geregeld moet worden door de maatschappij waar men is verzekerd. Gelukkig is dit niet het geval, je bent altijd vrij om je eigen afscheidsbegeleider te kiezen, ongeacht waar of hoe je verzekerd bent. 

Bij vrijwel alle kapitaalverzekeringen, waarbij een bedrag in één keer wordt uitgekeerd bij overlijden, is het mogelijk om Hiernumaals te vragen als afscheidsbegeleider.

Heb je een naturaverzekering, dan kun je aanspraak maken op diensten en goederen van de organisatie waar de verzekering loopt, bijvoorbeeld een type kist, rouwauto of uitvaartbegeleider verbonden aan deze organisatie. Je kunt echter altijd kiezen voor andere producten of diensten. Kies je liever voor Hiernumaals als afscheidsbegeleider, dan is het vaak mogelijk om een bedrag uitgekeerd te krijgen om te gebruiken voor een passend afscheid. De hoogte van het uit te keren bedrag verschilt per polis. Bij een naturapolis is het verstandig eerst samen met ons naar de mogelijkheden te kijken om onverwachte verrassingen te voorkomen. De afstemming met de verzekeraar kunnen wij eventueel overnemen.