Wie zijn wij

Jacqueline

Ik ben een geboren Brabantse. Na mijn studie verhuisde ik naar Soest. Daar heb ik samen met mijn man en onze twee kinderen een fijn leven opgebouwd. Met onder andere, naast Hiernumaals afscheidszorg, een eigen praktijk Stoerkracht. Daarin begeleid ik als rouw- en verliestherapeut mensen met verlies vragen.

Het zorgen voor, het begeleiden van mensen in moeilijke situaties, het welkom en afscheid heten zijn vier elementen die al van jongs af aan met mij meegaan. Ik ben begonnen als sociaal hulpverlener en later via verschillende opleidingen tot rouw- en verliestherapeut in aanraking gekomen met de nazorg voor nabestaanden. Dit werk spreekt mij aan vanwege de verbinding die er onstaat als nabestaanden hun herinneringen delen. Hoe waardevol zou het zijn voor de nabestaanden als ik de rol van afscheidsbegeleider van het begin tot het eind kan invullen? Hier werd het zaadje van Hiernumaals geplant. Wat je zaait, groeit! De weg van Tamara verliep anders maar kruiste hier mijn pad. Samen zijn wij dit proces ingegaan met Hiernumaals afscheidszorg als resultaat.

Verbinding is waar het begint!

Door te luisteren, vragen te durven stellen en af te gaan op mijn gevoel onstaat er echte verbinding. Vanuit deze verbinding met jou, ben ik in staat om op een creatieve, dynamische, attente en bevlogen manier dat afscheid te creeren dat met je meegaat als herinnering voor en in het verdere leven.

Tamara

Ik ben geboren en getogen aan een van de mooiste begraafplaatsen en het oudste crematorium van Nederland, Driehuis Westerveld. Vanaf mijn studietijd werd Haarlem mijn thuis, tot ik voor de liefde verhuisde naar Soest. Hier woon ik al ruim twaalf jaar met heel veel plezier samen met mijn man en zoon.

Via de horeca rolde ik het HR-vak in. Gastvrijheid, organisatie en verbinding zijn voor mij sleutelwoorden. Ik ben van nature een nieuwsgierige en spontane persoonlijkheid die oprecht is geïnteresseerd in de mens achter de persoon. Wat drijft je in het leven en waar word je echt gelukkig van, zijn vragen die ik anderen en mijzelf altijd stel. Niets is mooier om iemand te helpen worden wie je bent. Dat geldt voor het vinden van een passende baan, maar ook voor het vormgeven van een passend afscheid.

Ik heb mij vaak oprecht verbaasd over de standaardisatie en het gebrek aan creativiteit van de meeste uitvaarten. Na afloop dacht ik vaak wiens leven hebben we nu echt herdacht en gevierd? Dat moest toch beter kunnen? Afgelopen jaren verloor ik vele naaste dierbaren, waaronder mijn eigen vader. Verdriet domineerde, maar uit al die tranen ontstond een mooi toekomstplan. Uit eerste hand leerde ik immers dat een mooi afscheid, geheel in lijn met het leven van je overleden geliefde, zo belangrijk is voor het verwerken van je verdriet. En daar wilde ik voor mijzelf betekenisvol werk van maken. Door andere mensen te helpen losser met de dood en afscheid nemen om te gaan en het afscheid meer vorm te geven vanuit hoe iemand in het leven staat, maakt een uitvaart authentieker en echt bijzonder. Op een manier die net even anders dan anders is en waarbij vooral het leven gevierd wordt. Zodat mensen zich veel meer herkennen in de persoon om wie het gaat. Dat geeft troost en kracht.

Dat Jacqueline in haar praktijk vaak hoorde ‘als ik had geweten dat dat ook mogelijk was, had ik…’ bevestigde ons gezamenlijke beeld van goed afscheid nemen. Wij hebben onze ervaringen en krachten gebundeld, zijn de schoolbanken ingegaan en dat heeft geresulteerd in Hiernumaals afscheidszorg.

Ik wil mensen graag inspireren dat afscheid nemen anders kan en mag. Ik ga graag naast jou staan om het afscheid van jou of je naaste vorm te geven en te organiseren. Bij leven of daarna, dag en nacht, zodat de herinnering blijft.