Wat te doen bij overlijden?

Neem vooral eerst de tijd die je nodig hebt om te realiseren wat je overkomt.

Pas als jij en de andere nabestaanden eraan toe zijn, bel je de huisarts om het overlijden vast te laten stellen. De huisarts komt langs en stelt een verklaring van overlijden (het schouwrapport) op. Als de arts is geweest, kun je ons direct bellen; wij zijn 24/7 bereikbaar, dus ook ‘s nachts. In dit telefoongesprek bespreken we kort wat er op dat moment nodig is en wanneer we bij je aan huis komen. Wanneer we bij je zijn, bespreken we als eerste de verzorging en de opbaring van je geliefde.

bel 0352057339 voor hulp na overlijden in Soest en Baarn of omgeving

Het is goed om te weten dat de laatste zorg thuis kan plaatsvinden. Thuis in alle rust afscheid nemen van een goed verzorgde geliefde is van onschatbare waarde voor de rouwverwerking. Dat is tenminste onze ervaring. Wij zijn opgeleid om deze zorg zelf met jou en andere nabestaanden te verlenen. Vanzelfsprekend mag je hierbij helpen. Dat moedigen we zelfs aan. Want hoewel het vaak spannend lijkt, geven de meeste mensen achteraf aan het fijn te vinden om dit voor hun geliefde gedaan te hebben.

Thuis in de vertrouwde omgeving opbaren van je geliefde is bijzonder en voor veel mensen erg fijn. Je hebt je naaste dan nog dicht bij je. Dag en nacht kun je nog bij elkaar zijn en je regelt zelf wie er langskomt en wanneer. Het opbaren kan plaatsvinden in de woon- of slaapkamer, maar ook in een werkplaats, serre of tuinhuisje. Je hebt de ruimte om je eigen sfeer te creëren.

Vind je het fijner om gebruik te maken van een uitvaartcentrum? Vanzelfsprekend kan dit. Er zijn in de regio Soest, Baarn, Amersfoort, Zeist, Bilthoven en Hilversum uitvaartcentra met een 24-uurs kamer; je hebt dan dag en nacht toegang tot je geliefde.
Daarna proberen we samen met jou en andere nabestaanden een globaal beeld te schetsen van de uitvaart en de komende dagen. Alle opties liggen nog open. Je hebt met elkaar ruim de tijd om over zaken na te denken.

Nog even alles op een rij:

•    Neem de tijd die je nodig hebt.
•    Bel met de huisarts voor het vaststellen van het overlijden en het maken van een schouwrapport.
•    Je mag ons bellen. Wij komen nadat de huisarts is geweest.
•    Denk alvast na over kleding voor je geliefde.
•    Houd ID van de overledene en het schouwrapport bij de hand.
•    Stel als je dat fijn vindt naaste familie alvast op de hoogte van het overlijden.