Voorzorg

Een frisse blik op afscheid

We vieren het leven zo vaak en zoveel we kunnen. Maar over ons afscheid denken we liever niet na. Laat staan dat we er met elkaar over praten. Terwijl dit een doodgewoon gesprek kan zijn.

We nodigen jou en je geliefden graag uit aan de keukentafel om te praten over een afscheid dat past bij jouw leven. Aan de hand van 50 inspirerende kaarten praten we op een nuchtere wijze eerst over het leven en hoe je dit viert.

Na dit mooie gesprek over het leven nemen we je mee in de vele mogelijkheden die er zijn op het gebied van afscheid nemen. We gaan niet uit van hoe het hoort, maar van wat er kan. Er is zo veel meer mogelijk dan dat je waarschijnlijk weet. Zo mag je altijd een eigen uitvaartbegeleider kiezen, ook als je elders verzekerd bent. En weet je dat je een afscheid ook ’s avonds mag organiseren of in je eigen tuin? 

We zoeken samen naar een afscheidsvorm die precies aansluit bij hoe jij in het leven staat, waarbij we al je zintuigen prikkelen en je hart openzetten. Of het voor nu of juist voor later is, het is fijn als jouw wensen zijn vastgelegd. Want wanneer het afscheid daadwerkelijk daar is, blijkt zo’n document heel waardevol, juist voor hen die achterblijven. Het geeft je nabestaanden de mogelijkheid om jouw afscheid precies volgens jouw wens te organiseren.  Dat geeft rust en troost.

Na afloop ontvang je van ons een inspirerend moodboard en praktisch handboek ineen. Om de drie à vier jaar herinneren wij jou eraan om te checken of de inhoud nog klopt. Dit digitale document met woorden, beelden en geluid, is een naslagwerk voor jouw uitvaart. Je mag het ook gebruiken als je zelf de uitvaart regelt of daar derden voor inzet. Als wij je afscheid mogen begeleiden, dan minderen we de helft van de kosten van de ‘frisse blik op afscheid’ op de factuur.

Ons advies inclusief Inspiratiekaarten ‘Frisse blik op afscheid’ en het uitgewerkte digitale document met draaiboek kost €199,-.

Je kunt na afloop van ons bezoek ook zelf aan de slag met de 50 inspirerende vragen die een frisse blik werpen op leven en dood. De basis voor een mooi gesprek tussen familie en vrienden over hoe een afscheid kan zijn.