Vervoer

Iedereen kent de klassieke zwarte of grijze rouwauto’s. Maar er zijn zoveel meer keuzes voor het vervoer van je geliefde. Weet je dat je ook je eigen auto mag gebruiken voor het vervoer? Zolang de kist past, is iedere auto toegestaan.

Wij hebben contacten met diverse eigenaren van Oldtimers, zoals bijvoorbeeld de Volvo Duet, een Kever en diverse kleuren Volkswagenbusjes. Maar ook stoere Landrovers of een heuse uitvaartbus behoren tot de opties. Als je dierbare motorrijder was, zou een motor met zijspan een mogelijkheid kunnen zijn. Maar ook een caravan voor de fervente kampeerder en een bakfiets kunnen ingezet worden als vervoer. En wat dacht je van een panterauto of een platte kar…niets is te gek als laatste vervoer voor je geliefde. We zetten graag samen met jou en de nabestaanden een mooie route uit en rijden langs plekken die zo dierbaar zijn voor de laatste reis.

Dragers

Soms is het mogelijk om je geliefde naar binnen te dragen. Het is een zeer indrukwekkend onderdeel van het afscheid als de familie of vrienden dit samen kunnen doen. Er zijn verschillende manieren om te dragen, maar het ‘schouderen’ wordt vaak als heel bijzonder ervaren. Soms kan het best spannend zijn om dit zelf te doen, dan kunnen we professionele dragers inzetten. Vaak denken mensen dan meteen aan net geklede mannen in pak met hoge hoed. Dat kan, maar we kunnen ook vrouwen of een team van dragers in informele kleding inzetten. Of niet te vergeten de traditionele Surinaamse dragers, die al dansend en zingend de kist dragen, zoals je in dit filmpje ziet.