Herinneringsfotografie en muziek

Fotografie

Afscheidsfotografie is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je wordt geconfronteerd met afscheid nemen van je dierbare. Maar het blijkt dat het maken van foto’s in de periode voor het afscheid evenals op de dag van het afscheid zelf als zeer waardevol wordt ervaren. Deze emotionele dagen gaan vaak in roes aan je voorbij. Er gebeurt immers veel in deze week en vaak kun je je niet alles meer helemaal scherp herinneren.

Het vastleggen van alle bijzondere momenten kan dan zeer waardevol zijn. Het hebben van mooie foto’s als herinnering van het afscheid kan helpen bij het rouwproces. Het biedt steun en opent gesprekken. Misschien heb je iemand in je netwerk die goed kan fotograferen.  Als dat niet het geval is, dan brengen we je graag in contact met één van de speciale afscheidsfotografen uit ons netwerk. Tijdens een uitvaart is er enorm veel liefde aanwezig en juist die liefde is later zo troostend om terug te zien. Een ervaren afscheidsfotograaf weet juist deze liefdevolle momenten vast te leggen.

Ook is het mogelijk om van het afscheid een film te laten maken, zelfs met drones. Dan worden niet alleen de beelden vastgelegd maar ook alle mooie gesproken woorden en de muziek die zo paste bij je geliefde. Zo kan je de dag van het afscheid helemaal herbeleven. Vaak zie en hoor je nog weer allemaal zaken die je op de dag zelf niet mee hebt gekregen. We horen vaak dat men heel blij is met deze opnames.

Muziek

Muziek raakt en verbindt. Daarom wordt er bij bijna ieder afscheid muziek gebruikt. Dit kan muziek van Spotify zijn, maar het is nog mooier als de lievelingsmuziek van je geliefde live wordt gespeeld of gezongen. Live komt muziek nog meer binnen, raakt het recht in het hart en daarmee wordt het afscheid nog persoonlijker. Het zorgt voor meer verbinding tussen de aanwezigen. Samen hoor je een bekend stuk in een nieuwe uitvoering waardoor nieuwe herinneringen worden gemaakt. De een kiest voor een pianostuk of een singer-songwriter, de ander laat een voltallig gospelkoor optreden. Maar een dj of een zanger van het levenslied is net zo goed mogelijk. Alles mag en alles kan. Het enige belangrijke is, wat vond je geliefde mooie muziek om naar te luisteren of op welke tonen gingen de voetjes van de vloer? Wij kennen voor iedere muzikale wens de juiste ingang, bijvoorbeeld MusicaRosa, maar misschien ken je zelf muzikale mensen die graag willen optreden tijdens het afscheid. Dat maakt het afscheid natuurlijk nog persoonlijker.